De Verschillen tussen alle vier DJI Phantom 3 Modellen

 

De DJI Phantom 3 is momenteel de beste drone op de markt. Echter, met de toename aan keuze van de Phantom modellen wordt het moeilijk om te bepalen welke te kopen. Dat is de reden waarom ik het vandaag ga hebben over elk Phantom 3 model en daarbij de belangrijkste verschillen benoem. Op die manier kun je een keuze maken gebaseerd op jou benodigdheden.

DJI Phantom 3 Standard

 

De Phantom 3 Standard is het goedkoopste model met een prijs van €492. Dit maakt het geschikt voor mensen met een strak budget. Het was origineel een paar maanden geleden uitgebracht, na de Phantom 3 Professional en Advanced, met de bedoeling deze betaalbaarder te maken, zonder alle eigenschappen van de Phantom 3 Advanced en Professional.

Het eerste wat opvalt is dat deze geen 4K video’s maakt, hoewel het wel 2.7K video’s maakt, wat goed genoeg is voor de meeste mensen en de FPV (first person view) video feed is 720p. Het maakt ook gebruik van een minder dure Panasonic foto sensor in plaats van de populaire Sony Exmor R sensor, welke in de GoPro Hero 4 zit. Maar de meeste mensen zullen het verschil niet eens opmerken met betrekking tot kwaliteit van de afbeelding.

Nog een eigenschap wat de Phantom Standard niet heeft, is het optische visie positie systeem. Het lijkt alsof dit een component is wat niet bepaald nodig is (en dat is het ook), maar het is een van de weinige dingen die de Phantom 3 zoveel beter maakt dan zijn concurrenten, voor het houden van zijn positie en de landing.

Een minder voor de hand liggend feit over de Phantom 3 Standard is dat het een veel simpeler controller design heeft dan de andere 3 modellen. Het is eigenlijk een geleend design van de oude en iconische Phantom 2. Dat betekent dat je niet extra controls hebt voor dingen als blootstelling veranderen, video opname, video playback en zijn geen aanpasbare knoppen op de achterkant te vinden. Oh, en als je je iPad wilt gebruiken, is er geen manier om dit makkelijk via de controller te doen omdat dit oudere design te klein is.

Het lijkt alsof er veel mist bij de Phantom 3 Standard, maar houd in gedachten dat deze minder dan de helft van de prijs is van de volledige Phantom 3 Professional. Bekijk hier drone met camera.

VERGELIJK PRIJZEN

DJI Phantom 3 4K

 

Om duidelijk te zijn, de Phantom 3 4K is niet de beste Phantom 3 die je kunt kopen. Het is eerlijk gezegd niet eens de 2e beste die je kunt kopen (naar mijn mening). Het heeft alle eigenschappen van de Phantom 3 Standard, maar het heeft ook 4K video opname zoals de naam al zegt en het heeft en veel geavanceerdere (iPad vriendelijke) controller. Daarnaast heeft het ook vision positioning.

Deze kwam uit aan het begin van 2016 als de goedkoopste Phantom met de mogelijkheid om 4K op te nemen. Op dit moment betaal je hier €699,- voor wat fantastisch is, maar zelfs bij een verkoopprijs van $999, is het nog steeds de betaalbaarste drone die je kunt kopen. Met alle populaire componenten van de 2 duurdere Phantom 3 modellen, voor een betere prijs. De Phantom 3 4K lijkt de perfecte drone te zijn, echter zijn er 3 dingen die het mist waar ik over praat in de volgende sectie.

VERGELIJK PRIJZEN

DJI Phantom 3 Advanced

 

Voor €799,- heeft de Phantom 3 Advanced alle eigenschappen van de Phantom 3 4K behalve de 4K, dus waarom zou je het kopen?

Waarom zou je de Phantom 3 Advanced voor dezelfde prijs als de Phantom 3 4K kopen? Omdat de range, leesbaarheid en video streaming kwaliteit van de Phantom 3 Advanced stukken beter is dan de Phantom 3 4K (aanzienlijk). De voornaamste reden hiervoor is dat de Phantom 3 Advanced van een technologie gebruik maakt, genaamd Lightbridge. Hiermee kun je veel leesbaardere video’s en controle signalen krijgen.

Lightbridge zorgt ervoor dat de Phatom 3 Advanced wel 5000 meter kan afleggen (5km) vanaf de piloot. Met andere woorden, je kunt meer dan 4x zo ver vliegen dan de Phantom 3 4K en 5 keer verder dan de Phantom 3 Standard!

Nog een ding wat de Phantom 3 Advanced een stuk betrouwbaarder maakt dan de andere Phantoms is het GPS systeem welke constante verbinding heeft met Amerikaanse en Russische satellieten. Dit verdubbeld het aantal satellieten waarmee je verbinding kunt maken, wat het GPS signaal 2x zo betrouwbaar maakt.

Er is nog een laatste reden waarom de Phantom 3 Advanced een betere optie is. Om een of andere reden kan de Phantom 3 4K alleen maar 480p video streamen, terwijl alle andere Phantom 3 modelling (inclusief de Standard), 720p video kunnen streamen. Waarom DJI deze beslissing heeft gemaakt is mij een mysterie, maar als ik de keuze had tussen de Phantom 3 Advanced en de Phantom 3 4K, zou ik voor de Advanced gaan door de betere video feed.

VERGELIJK PRIJZEN

DJI Phantom 3 Professional

 

Net als de Phantom 3 Advanced gebruikt de Phantom 3 Professional Lightbridge, heeft het een beter GPS systeem, hogere kwaliteit 720p video feed en daarnaast schiet het ook 4K video’s. Het enige verschil is dat deze met een grotere 100W oplader komt, welke oplaadt in minder dan een uur, vergeleken met de uur en 20 minuten met betrekking tot de andere modellen.

De Phantom 3 Professional is op dit moment €975,-. Hier staat de Phantom 3 om bekend en is waarschijnlijk een van de beste drones te koop. Op dit moment heb ik zelf de DJI Inspire 1, DJI F450 en de DJI Phantom 3, maar ik kies 80% van de tijd de Phantom 3 om mee te vliegen, gewoon omdat hij klein is, makkelijk mee te nemen (helemaal met de Phantom 3 backpack), betrouwbaar, makkelijk te repareren en fantastisch om mee te vliegen!

VERGELIJK PRIJZEN

Conclusie

Geen enkel Phantom 3 model is een slechte keuze, maar sommige passen wellicht beter bij je benodigdheden dan anderen. Het is dus belangrijk om uit te zoeken hoe je de Phantom 3 van plan bent te gaan gebruiken voordat je het koopt.

Als je het al niet wist, alle Phantom 3 modellen hebben GPS position hold, follow me, point of interest, waypoints, course lock, home lock, return to home, real-time batterij monitor met vluchttijd inschatting, gestabiliseerde video’s en foto’s, manual camera exposure controls en meer. Bekijk goedkope drone.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply