DJI Care Reparatie – Schadeverzekering: Moet je het Kopen?

 

 

Elke ervaren drone piloot zal tegen je zeggen: “Het is een kwestie van tijd voordat je crasht”

Daarom heeft DJI recentelijk het DJI Care uitgebracht. Net als Apple Care, is DJI Care een nieuw schade protectie plan voor de Phantom 4, Phantom 3 of Inspire 1.

Met het DJI Care kun je vliegen met volle zelfverzekerdheid. Je bent gedekt voor de meest voorkomende ongelukken die mensen hebben met hun drones, dus als je een keer crasht, gooi je niet zomaar duizenden euro’s uit het raam. Om duidelijk te zijn, dit is geen garantie. Alle DJI producten komen met een gratis garantie, dus als je de Phantom zichzelf besluit te crashen door een software- of firmware probleem, zullen ze naar je vlucht gegevens kijken en vervolgens je drone gratis weer maken.

Hoe werkt het?

Als je jou eerste drone besteld heb je tegenwoordig de keuze om de DJI Care toe te voegen aan je Phantom 3, Phantom 4 of Inspire 1. Het bestaat uit een 6 maanden plan en 12 maanden plan. Beide zijn identiek in wat ze dekken. Als je eenmaal de DJI Care hebt toegevoegd aan je bestelling moet je ze een aantal details geven over jezelf, zoals je naam, telefoon nummer en e-mail adres. Na het invullen van de details ga je door met de bestelling zoals je dat normaliter zou doen. Bekijk hier goedkope drones

Wat het DJI Care plan dekt

Het plan beschermt je tegen schade aan je drone en de camera/gimbal, dus in de meeste scenario’s hoef je je geen zorgen te maken dat je gaat crashen. Hier zijn een aantal voorbeelden wat DJI onder andere zal dekken:

 • Als je naar het park gaat en iemand gooit (per ongeluk) een bal tegen je Phantom 4, ben je gedekt.
 • Als je per ongeluk crasht tegen het dak van je huis terwijl je voor het eerst je drone bestuurd, dat wordt gedekt!
 • Misschien ga je eens naar buiten op een normale dag zonder te wegen dat er een gigantische radio storing gaande is van een zonnevlam (solar flare), wat er voor zorgt dat je Phantom de fout maakt om een boom als landingsplaats te zien. Geen probleem.
 • Misschien probeer je de Follow Me eigenschap uit en je Phantom 4 besluit zichzelf tegen een lantaarnpaal te vliegen (omdat het geen obstakel ontwijking bevat). Geen probleem met het DJI Care plan!

Wat Het DJI Care niet zal dekken

Hier staan de belangrijkste dingen dat het DJI Care plan niet zal dekken. Er zijn een aantal andere dingen dat DJI niet dekt, maar dit vinden wij de belangrijkste dingen om te weten:

 • Express ongelukken maken. Als voorbeeld: je besluit een video te maken van je Phantom die je in vuur en vlam steekt om veel hits te krijgen op Youtube.
 • Iedere reparatie kosten van water schade. Helaas zwemmers, surfers en zeilers. Als je Phantom in het water valt, of in het zwembad terecht komt, kun je deze helaas niet gratis laten repareren.
 • Persoonlijke blessure en/of verlies van eigendom van wie dan ook, gedaan door de drone. Met andere woorden: als je jezelf pijn doet, iemand anders of je crasht het tegen een Lamborghini, ben je nog steeds verantwoordelijk voor je eigen acties.
 • Verloren of deels verloren onderdelen van de drone of accessoires. Als je van plan bent ver weg de vliegen met je Phantom en je verliest het, kun je beter erg goed de restanten vinden, anders wordt deze niet vergoed. Een GPS tracker zou een goede optie zijn voor missies met lange afstanden.

Klik hier om het DJI Care plan te bekijken of drone kopen

1 Comment
 1. Reply
  Anonymous August 4, 2016 at 12:44 pm

  5

Leave a reply