Inspire 1 VS DJI Phantom 3

 

Waarom kiezen voor de Inspire 1 wanneer je ook kunt gaan voor de Phantom 3 voor de helft van het geld?

Voor de duidelijkheid, ik zal alleen refereren naar de Phantom 3 Professional in dit artikel, omdat als je overweegt om een Inspire 1 te kopen, denk je er zeer waarschijnlijk niet aan om de goedkopere Phantom 3 Advanced te kopen. Technisch gezien heeft de Phantom 4 dezelfde video capabiliteit als de Phantom 3 Professional, dus je kunt ook dit ook als een Phantom 4 vs Inspire 1 post lezen, mocht je de Phantom 4 overwegen.

Toen de Inspire 1 voor het eerst werd aangekondigd, was dit een grote stap voor innovatie vergeleken met wat dan ook op de markt. De mogelijkheid om live HD video te streamen rechtstreeks naar je smartphone van meer dan een kilometer afstand. Dat terwijl het ook in 4K opneemt, is nog steeds iets wat geen ander bedrijf biedt in een volledig klaar-om-te-vliegen optie.

Nu zijn er wel andere opties gekomen – de DJI Phantom 3 en Phantom 4 quadcopters. Met de mogelijkheid om ook HD video te streamen en 4K op te nemen, dat terwijl de prijs blijft onder de $1400,-. Dit is wat de nieuwe Phantom 3 en 4 extreem aantrekkelijk maken.

Als je kijkt naar de prijs van de Phantom 3, vraag je je al snel af waarom iemand een Inspire 1 zou kiezen boven een Phantom 3. Ik zal beginnen met de meest fundamentele punten en vervolgens de andere punten benoemen. Dit is geen specs vergelijking, dus als je naar de specs wilt kijken, ga je gang, maar ik denk dat je deze al gezien hebt.

Afneembare Onderdelen

 

Ook al hebben de Inspire 3 en Phantom 3 beide dezelfde camera sensoren en lens, er is 1 groot verschil tussen deze 2. De Inspire 1 camera is tegenwoordig te upgraden.

Vanaf de release van de Inspire 1 Pro en de Inspire 1 Raw zijn er nu 3 verschillende camera opties beschikbaar voor de Inspire 1. Je kunt gaan voor de X3, de nieuwe X5, of misschien zelfs de X5R als je het geld hebt. Met andere woorden, je hebt de mogelijkheid om voor een consumenten camera te gaan zoals de Phantom 3 heeft (X3), een duurdere camera met video kwaliteit vergelijkbaar met de Panasonic GH4 (X5), of een bioscoop camera die 4K Raw video opneemt, voor top productie materiaal (X5R).

Dit geeft de Inspire 1 ontzettend veel flexibiliteit om aan bijna iedere selectiecriteria te voldoen, terwijl je nog steeds goedkoper uit bent dan bijvoorbeeld een S1000 octocopter (welke op dit moment geen 4K camera’s met 4K video ondersteunt).

Naast het feit dat je betere video kwaliteit kunt krijgen met de Inspire 1 Pro, maakt DJI ook ‘mounting systems’ voor de X5R, wat je kunt gebruiken als een gestabiliseerde 4K camera voor normaal gebruik met Raw video.

Duo Piloot Handeling

 

De mogelijkheid om de Inspire 1 te vliegen terwijl iemand anders de camera bestuurd is naar mijn mening een van de grootste verschillen tussen de Inspire 1 en de Phantom 3. Zelfs met maar 1 bestuurder is het leuk en handig om de camera in een bepaalde positie te brengen, wetende dat het niet zal bewegen. Het is ook erg goed als je je wat comfortabeler voelt tijdens het voorwaarts vliegen van de drone en je wilt de camera zijwaarts of achterwaarts bewegen. Het Duo Piloot systeem is simpelweg leuker dan in je eentje vliegen, maar het mes snijdt soms aan 2 kanten.

Een probleem waar je je geen zorgen over hoeft te maken bij de Phantom 3 is dat jij de enige bent in controle en dus bepaald welke shots je kiest. Bij de Inspire 1, als je de persoon bent die zijn/haar shots niet uitstipt, kan het moeilijk zijn om de camera bestuurder te vertellen en uit te leggen wat jij wilt doen terwijl je vliegt. Dit is niet echt een probleem, maar wel iets waar je over na moet denken.

Vlucht Performance

 

De nieuwe Phantom 3 vliegt perfect. Je zult waarschijnlijk het verschil niet eens merken tussen de Inspire 1 en de Phantom 3 door gewoon te vliegen. Met het nieuwe motor design en de optical flow stabilisatie is dit simpelweg de makkelijkste drone om mee te vliegen, gegarandeerd.

De Inspire 1 is net zo makkelijk te besturen, maar het is groter en gevaarlijker. Met grotere motoren, propellers en een 6 cel lip batterij, is de Inspire 1 ontzettend snel, wendbaar, stabiel en kan het sterkere windkrachten aan zonder dat de video kwaliteit er onder lijdt.

De Inspire 1 is zoals de Ferarri onder de drones. Een busje kan je stukken goedkoper naar dezelfde plekken brengen, maar dat betekent niet dat de Ferarri nutteloos is.

Heb ik de lichten al benoemd? De Phantom 3 is vrij makkelijk om ’s nachts te zien, maar overdag kan het soms een uitdaging zijn om er mee te vliegen, als je ziet waar de LED lichten zich bevinden. De Inspire 1 is groter en je kunt duidelijk het verschil zien tussen de voor- en achterkant. Plus, de LED lampen zijn veel feller en zijn gericht naar binnen in plaats van naar buiten, zoals de Phantom 3. Alles bij elkaar samengevat maakt dit de Inspire 1 ontzettend leuk om mee te vliegen. Voor meer informatie kijk op drone kopen met camera.

Futuristisch Design

 

Misschien denk je dat het futuristische design van de Inspire 1 gewoon zo is, zodat je dan de camera kunt roteren zonder de armen te zien. Echter, heeft het nog een voordeel als de camera naar voren wijst.

Propellers! Propellers zijn een nachtmerrie wanneer het op vlucht-video’s aankomt, helemaal bij gebruik van de GoPro. Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige drone video’s bijgesneden zijn tot een super wijde aspectverhouding? Normaal gesproken zullen Phantom piloten (inclusief mezelf) neigen naar het bijsnijden van de video’s, of veelal achterstevoren vliegen. Dit doen we omdat de propellers het leuk vinden om bovenaan het scherm te verschijnen en zo je shots verpesten (helemaal bij het voorwaarts vliegen).

Door dit futuristische design heeft de Inspire 1 dit probleem helemaal niet in de meeste situaties. Wanneer je zweeft of achterwaarts vliegt kun je zelfs omhoog kijken zonder de propellers te zien. Dit zorgt ervoor dat je verschillende shots kunt maken en zo je video’s kunt onderscheiden van de rest. Het bijsnijden van die irritante propellers in de video is makkelijk en soms ziet je video er meer bioscoop-achtig uit. Echter, als je deze shots gaat combineren met normale shots van de grond kan het erg irritant zijn om bij de ene video clip compleet verschillende aspectverhoudingen te hebben dan bij de andere. Op zoek naar een goedkope drone?

Je ziet er professioneler uit met de Inspire 1

 

Soms is het eruit zien alsof je weet wat je doet, net zo belangrijk als het echt weten wat je doet in de wereld van cinematografie. Als je betaald krijgt om te vliegen (niet dat ik aanraadt om de FAA drone regulaties te negeren kuch kuch), wil je je cliënten onder de indruk krijgen.

Ik heb dit al in een ander artikel benoemd, maar het is iets belangrijks om te overwegen. Als ik met mijn Phantom vlieg, zullen de meeste negeren wat ik doe (grotendeels). Aan de andere kant, dat is niet zo bij de Inspire 1. Iedere keer als ik de Inspire 1 meeneem en aanzet, blijven mensen staren van een afstand. Als je eenmaal begint met vliegen zullen soms groepjes met mensen ontstaan gewoon om te kijken. Het is alsof je een stukje alien technologie bezit.

Geen HDMI Output

 

Zoals je ziet heeft de Phantom 3 geen HDMI uitgang. Dat betekent dat je geen live video’s kunt opnemen en deze streamen naar een apparaat, je kunt het niet gebruiken als een verblindende monitor op die zonnige dagen, je kunt het niet op een televisie aansluiten en tot slot kun je geen HDMI signaal versturen naar een video verwissel apparaat voor live nieuws uitzendingen. Echter, je kunt tegenwoordig de Phantom 3 controller upgraden zodat het een HDMI uitgang ondersteunt, voor $100. De gemiddelde persoon heeft over het algemeen geen HDMI uitgang nodig en aan het einde van de dag was de Phantom 3 gemaakt voor de gemiddelde consument. Het is wel belangrijk om te benoemen dat de Phantom 3 en Inspire 1 beide een Youtube live streaming functie hebben.

Mijn Conclusie

De Phantom 3 is betaalbaar en schiet fantastische video’s, maar als je op zoek bent naar iets voor professioneel video gebruik en je wilt een fantastische performance, dan is de Inspire 1 de meest logische keuze.

Bestel de Phantom 3 Nu

Klik op de onderstaande knop om te bestellen, of om de prijs van vandaag te checken

DJI Phantom 3

Of als je pro wilt gaan klik hieronder

De DJI Inspire 1 is gelimiteerd op voorraad, dus klik hieronder om de beschikbaarheid en prijs van vandaag de checken

DJI Inspire 1 Pro

1 Comment
  1. Reply
    Anonymous August 4, 2016 at 12:43 pm

    5

Leave a reply