De Beste Drone Kopen – Waar en Waarom?

Wil je een drone kopen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? als je de beste drone of quadcopter met camera kopen wilt, ben je op de juiste plek

Voordat we beginnen.. Mocht je het nog niet weten, alle drones worden beschouwd als multirotoren, maar de meeste mensen noemen ze nog steeds drones, omdat dat makkelijker te zeggen is. Een quadcopter is een type multirotor luchtmachine met vier rotoren.

Wil je een drone kopen maar is dit je eerste keer dat je naar drones kijkt, dan begrijp je waarschijnlijk nog niet alle gekke drone termen. “Bekijk 5 dingen die je moet weten voordat je koopt”. Als je dit hebt gelezen, kom dan terug naar deze pagina. Je zult dan een stuk meer kennis hebben met betrekking tot drones kopen.

Het is December 2016. BesteDroneKopen zal de beste deals posten die we kunnen vinden online inclusief informatie over de nieuwe DJI Mavic drone. Deze maand zullen we ook de meest populaire nieuwe race drones en FPV drones bespreken. Dus kom regelmatig terug om te checken voor updates.

Deze website bekijkt en beschrijft alle ‘klaar-om-te-vliegen’ drones te koop. Het geeft je ook een reden om de een over de ander te kiezen. Je zult leren over de meest populaire modellen die er zijn, van camera drones tot speelgoed drones”””

Tyler de Groot
BesteDroneKopen.nl

Naar welke soort drone ben je op zoek?

Als je een drone wilt hebben, wil je waarschijnlijk niet zomaar een drone. Dat is precies de reden waarom we de drones hebben opgesplitst in 3 categorieën. Ga naar de type drone waarin je geïnteresseerd bent, en vindt de beste drones in die categorieën.

​Elk model in de 3 categorieën zijn uitgekozen en beoordeeld op specificaties, eigenschappen, kwaliteit, gebruikersgemak en waarde. Ook al bevatten deze lijsten met modellen drones die wij persoonlijk verkiezen in een bepaalde categorie, betekent niet dat je ze niet allemaal moet overwegen voordat je de eerste drone gaat kopen.

​Iedereen heeft andere behoeftes en redenen om de ene drone boven de andere te kiezen, dus houdt dat in gedachten voordat je kijkt naar drone reviews online.

Top Camera Drones

Neem creativiteit naar een nieuwe hoogte

Je hebt de drones waar de meeste mensen bekend mee zijn. Camera drones zijn meestal klaar-om-te-vliegen quadcopters die gestabiliseerde camera’s hebben ingebouwd om video’s op te nemen en foto’s te maken. Drones met camera hebben ontzettend veel functies in verschillende industrieën, zoals video productie, zoeken en redden van mensen, agricultuur en meer. De meeste mensen gaan niet een drone met camera kopen voor 1 specifieke reden. Ze gebruiken de drone voor veel verschillende redenen. Een van de populairste reden is het onderzoeken en uitvinden van de wereld vanuit nieuwe perspectieven, ervaren hoe het is om te vliegen en het vastleggen van herinneringen op een totaal nieuwe manier. Een perfecte reden voor het willen van een drone met camera.

Lijst met camera drones

Hieronder vind je een lijst met de populairste drones met camera te koop van dit moment. De quadcopter met camera staat bovenaan. Wilt u een quadcopter kopen, wees er alstublieft van bewust dat de prijs continu kan veranderen, dus klik op de prijs om de huidige prijs en beschikbaarheid te zien.

Top Camera Drones Vergelijking

Naam Model

Afbeelding

Beschikbaar vanaf €:

Vergelijk

1. DJI Phantom 4

1156

2. DJI Phantom 3

495

3. DJI Inspire 1

1999

4. Yuneec Typhoon H

1099

5. Yuneec Q500 4K

751

6. 3DR Solo

725

7. Parrot Bebop

399

#1 DJI Phantom 4

Op dit moment zijn er veel drones en quadcopters met camera te koop, maar de DJI Phantom 4 is verreweg het meest innovatieve. Het kan super snel vliegen en het is van erg goede kwaliteit. De live HD video streaming werkt beter dan welke drone dan ook. Het is erg simpel om in elkaar te zetten en makkelijk te gebruiken. De lijst met dingen die je er mee kan doen gaat maar door en door.

De ‘hoofdspecificatie’ van de Phantom 4 is de toegevoegde 3D camera en nieuwe computer hardware voor het uitstippen van de omgeving, driedimensionaal. Dit zorgt ervoor dat het obstakels kan ontwijken en er langs heen kan vliegen zonder problemen. Echter, specificaties zoals het ontwijken van obstakels zijn niet de enige dingen die de Phantom 4 boven alle andere drones plaatst.

Vanuit een design standpunt gezien is de Phantom 4 ontzettend goed in elkaar gezet. Het is niet de type drone die er gewoon gaaf uitziet. Elk deel van de drone is ontworpen zowel functioneel te zijn, als elegant.

Recentelijk heeft de DJI de klantenservice uitgebreid. Nu hebben ze zelfs een DJI Care, wat een soort schade reparatie service is voor drones. Met de DJI Care kun je jouw Phantom 3, Phantom 4 of zelfs de Inspire 1 sturen naar DJI en zij zullen het gratis repareren, ook al was de crash je eigen fout. Als je meer over de DJI Care wilt weten, ga dan naar het DJI Care artikel.

Een van de beste drones te koop op dit moment is de Phantom 4. Hier zijn een paar specificaties die de Phantom 4 onze favoriet maken.

 • 4K Video met 12 Megapixel Foto’s
 • HD Video Streaming naar je mobiele apparaten (meer dan 5km range, goede kwaliteit)
 • Krachtige Mobile App (net als de DJI Inspire)
 • Langere Batterijduur (meer dan 22-28 minuten)
 • Geavanceerde 3D visie voor stabiele vluchten
 • ‘Front Facing’ Obstakel ontwijking
 • Actieve visuele opsporingstechnologie
 • Snelle propellers om gauw de lucht in te gaan
 • Gratis In-app vlucht simulator om het leren vliegen onder de knie te krijgen

Op dit moment is de DJI Phantom 4 €999 wat behoorlijk gaaf is gezien het feit je de meest technologisch geavanceerde drone op de markt tot je beschikking krijgt.


#2 DJI Phantom 3 Series

Als je op zoek bent naar de makkelijkste drone om te vliegen met de meeste vlieg-duur, specificaties en uitstekende video kwaliteit, dan is de Phantom 3 de enige optie die ik zou aanraden. Er zijn een paar andere drones met dezelfde functionaliteit zoals de Phantom 3, maar geen andere geeft je zo’n goede ervaring, inclusief alle populairste specificaties voor dezelfde prijs, als deze.

Op dit moment is de Phantom 4 de enige die ik zelf veel gebruik (als ik de Inspire 1 niet gebruik), maar de Phantom 3 was mijn favoriete camera drone voordat de Phantom 4 uitkwam. Het is nog steeds beter dan andere opties met betrekking tot de prijs. Ik vertelde mensen altijd om een kleinere drone te kopen zodat ze eerste konden leren vliegen voordat ze gingen investeren in een Phantom. Maar nu met betere vlucht-specificaties en de ingebouwde vliegsimulator is dat niet echt een reden meer.​

Een ding dat niet gelijk voor de hand ligt is hoe groot de DJI gemeenschap daadwerkelijk is. Vergeleken met andere drones, het aantal YouTube video’s, websites en mensen over het algemeen die praten over de Phantom 3 is ontzettend veel. Voor iedere vraag die je hebt, is er altijd iemand die het antwoord weet. Daarnaast kun je veel accessores te koop vinden, zoals draagzakken, lens filters, GPS apparaten en veel meer.​

Toen ik de Phantom 3 voor de eerste keer gebruikte kon ik alleen denken: “dit ding vliegt als een mini Inspire 1!”. Het is veel stabieler dan de Phantom 2 en de video kwaliteit is precies hetzelfde als de Inspire 1, echter zitten er wel een paar grote verschillen in. Als je er niet zeker van bent welke je moet kopen, lees dan dit artikel om te vergelijken.​

Vier Phantom 3 modellen waaruit je kunt kiezen​

De Phantom 3 heeft vier verschillende modellen. Bovenaan de voedselketen, DJI’s Phantom 3 Professional. Deze heeft standaard ingebouwd: follow-me, GPS ankerpunten, point of interest, optical flow en ultrasonische sensoren (voor hoogte en positie wanneer geen GPS signaal beschikbaar is), 4K video recorder, 20 minuten vlucht-tijd en meer. De Phantom 3 Standard is de goedkoopste Phantom 3 die er is. Het heeft wel een goedkoper controller design (van de oudere Phantom 2), geen optical flow of ultrasonische sensoren, maar wel nog steeds follow-me, GPS ankerpunten en 2.7K video. De Phantom 3 Standard kun je eigenlijk vergelijken met de 3DR Solo inclusief GoPro Hero 4 Silver en cardanische ophanging, voor de halve prijs. Het laatste model welke een paar maanden geleden uitgekomen is, is de Phantom 3.4K. Deze heeft ook de mogelijkheid om 4K op te nemen, maar voor dezelfde prijs als de Phantom 3 advanced.​

Voor een meer gedetailleerd artikel, ga naar de review waar ik over de plus- en minpunten praat van alle vier de Phantoms.​


#3 DJI Inspire 1 met 4K video

Als eerste wil ik het volgende kwijt: als je ooit de kans krijgt om deze drone in-persoon te zien, wil je hem zelf hebben. Met een design alsof het rechtstreeks uit een science-fiction film komt, is de Inspire 1 de meest professionele klaar-om-te-vliegen drone die je kunt kopen.

De DJI Inspire 1 is waarschijnlijk een van de meest geavanceerde quadcopters die ik ooit gezien heb. Er is niet veel dat de Inspire 1 niet kan doen. Het heeft standaard alle specificaties van de Phantom 3 Professional, maar met een veel grotere, coolere en hogere kwaliteits design. Het is bijna 2 keer zo groot en snel als de Phantom 3 en door het revolutionaire design zijn de propellers bijna nooit zichtbaar in je video’s. Daarnaast komt de Inspire 1 met een 4K video camera op een 360 graden cardanische ophanging. Dit betekent dat je de beweging van de camera volledig zelf onder controle hebt, onafhankelijk van de Inspire 1. Perfect voor een co-piloot, maar ook voor fantastische shoots bij hevige windstoten.

Voor professioneel gebruik heeft de Inspire 1, twee varianten met superieure foto kwaliteit, in vergelijking met de duurste luchtplatformen van dezelfde grootte. Als je een hogere kwaliteit camera wilt voor het schieten van professionele kwaliteit video’s, is Inspire 1 pro is een versie van de Inspire 1 welke een micro-four-thirds 4K video camera heeft met 13 ‘stops of dynamic range’, vervangbare lenzen en een sensor 8x groter dan de standaard Inspire 1 camera. Als je nog een betere oplossing wil is dit mogelijk een goede optie: de DJI komt ook uit met de Inspire 1 Raw, met een 500GB SSD en 4K Raw video recorder voor professionele post-productie omgevingen.

Ik kan niet alles over de Inspire 1 benoemen in dit artikel, maar een ding wat ik wel wil noemen is dat dit niet iets is wat je voor je 10 jarige zoon als cadeau moet geven. De Inspire 1 kost ongeveer €2299 en is met name voor mensen die een uitstekende tool willen voor lucht fotografie, videografie, search and rescue, 3D mapping, of andere professionele applicaties. Met dat gezegd is de Inspire 1 een van de makkelijkste drones om te gebruiken en te besturen. Dus of je deze drone nou echt wil gebruiken voor iets, of je wil dat je vrienden onder de indruk zijn, de Inspire 1 is zeker iets om over na te denken.


#4 yuneec typhoon h

Vergeleken met DJi is Yuneec een relatief onbekend bedrijf. Dat heeft ze echter niet weerhouden om ook mee te concurreren. De Typhoon H is de grootste concurrent van de Phantom 4 die we op dit moment gezien hebben. Het is een 6 rotor beest van een drone, met een 360 graden gimbal (vergeijkbaar met de Inspire 1). Wat maakt het vergelijkbaar met de Phantom 4? Beide drones hebben meer dan 20 minuten vliegduur, obstakel ontwijking, goede video kwaliteit en in dezelfde prijs-range. Dit is een drone met veel interessante eigenschappen en ook extreem goed vliegt. We hebben de kans gehad deze een paar weken geleden uit te proberen en we waren oprecht onder de indruk. Door het hebben van 6 roteren vliegt de Typhoon H erg geleidelijk en prettig. Hij hoort ook nog gewoon te kunnen vliegen mocht 1 motor het begeven. Daarnaast gaat het onwijs goed met wind om.

Het heeft een all-in-one android controller, wat betekent dat je geen smartphone nodig hebt om het te gebruiken. Echter is de interface lang niet zo makkelijk vergeleken met de Phantom 4 of andere DJI producten. Dat is een van de grootste redenen waarom we de DJI drones verkiezen boven de Yuneec’s. Daarnaast moet je de Typhoon H Pro ook upgraden met ‘Realsense’ om de volledige obstakel ontwijking eigenschap te krijgen op je drone. Jammer genoeg kost dit bijna €400,- extra, wat de drone uiteindelijk duurder maakt dan de Phantom 4.

Over het algemeen vinden wij dit een goede drone om te overwegen als je een beetje van alles wilt hebben. Het heeft een aantal eigenschappen van de Inspire 1, een aantal van de Phantom 4 en een ietwat professionelere stijl dan de meeste drones, als dat iets is waar je om geeft.

Voor een gedetailleerdere beschrijving over de verschillen tussen de Phantom 4 en de Typhoon H, bekijk dan het artikel waar ik ze vergelijk. Op deze pagina bespreek ik dingen zoals de controle afstand, video eigenschappen, vlieg eigenschappen, algemene gebruikelijkheid en meer


#5 Yuneec Q500 4K

Vergeleken met de DJI en 3D robotics is Yuneec een relatief onbekend bedrijf. Echter, dat heeft ze er niet van weerhouden om mee te concurreren. De Q500 4K is het nieuweste model van Yuneec en zoals de naam al zegt, schiet het 4K video net zoals de Phantom 3 en Solo. Ook al ziet de Yuneec eruit als een zwembad vacuum schoonmaker (mijn mening), het heeft veel fantastische specificaties voor zijn prijs. Bijvoorbeeld, het komt met 2 batterijen en een systeem waarbij je de camera van de quadcopter kunt halen en als mini gestabiliseerd camera systeem kunt gebruiken.

Voor $800 is dit zeker een goede prijs voor wat je krijgt, helemaal vergeleken met de Solo, ook al is die niet zo goedkoop als de Phantom 3. Omdat de Q500 4K niet erg populair is vergeleken met andere modellen, zul je niet veel informatie en video’s over deze drone vinden. Ook zullen er niet veel accessoires beschikbaar zijn voor deze drone. Maar dat moet je er zeker niet van weerhouden deze drone te overwegen. De interessantste eigenschap van de Q500 4K is dat het een ingebouwd Android apparaat heeft in de controller, zodat je niet je tablet of smartphone hoeft te gebruiken of mee te nemen, ook al is de kwaliteit van het beeldscherm op de controller iets minder dan van een iPad. Wil je de de Q500 quadcopter kopen, zorg er dan voor dat je de zilver en zwart 4K versie neemt, omdat de originele Q500 een 1080p camera had welke niet erg bijzonder was.


#6 3DR Solo

De 3D Robotics Solo is ontzettend functioneel en nog steeds makkelijk te gebruiken. Het heeft veel specificaties vergelijkbaar met de Phantom 3, maar in plaats van een ingebouwde camera, gebruikt deze de GoPro Hero 4. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om de camera eraf te halen en deze te gebruiken voor wat dan ook. Het grootste verschil met de Solo en bijna ieder ander klaar-om-te-vliegen camera drone, is dat deze is modulair/opvoerbaar is maar nog steeds makkelijk te gebruiken. Het heeft een cardanische- en accessoire ophanging, dat wil zeggen dat derden bedrijven makkelijk nieuwe ophanging en andere accessoires kunnen maken voor deze drone (op dit moment nog niet beschikbaar).

Je kunt deze drone voor maar $799,- krijgen, hoewel deze prijs exclusief de GoPro of ophanging is. Als je de Solo wil met de 3DR ophanging en een GoPro Hero 4 Zwarte editie, zal de totaalprijs rond de €1700 zijn. Kortom, er zijn veel andere goedkopere opties zoals de Phantom 3 en de Yuneec Q400 4K die dezelfde kwaliteit video’s kunnen produceren, maar als je het niet kunt betalen en je vindt de eigenschappen van de Solo interessant, is dat geen slechte keuze.


#7 Parrot Bebop

De Parrot Bebop is een van de meest technologisch geavanceerde drones te koop van het moment. Het is het kleinere, slimmere, snellere en duurdere broertje van de AR Drone.

Net als de AR Drone, kun je de Bebop met je iPhone of Android besturen. Maar met de Bebop heb je de optie om de SkyController te gebruiken, wat er voor zorgt dat je echte joysticks hebt, grotere range, HDMI output en een paar andere coole dingen.

De Bebop heeft veel verbeteringen met betrekking tot de AR Drone 2.0, maar de interessantste eigenschap is het video systeem. Het heeft een 14 megapixel camera met een 180 graden field-of-view fish eye lens. Omdat de camera lens zo’n wijd bereik en snelle processor heeft, maakt de Bebop het mogelijk om volledige 14 megapixel afbeeldingen te maken, verbeteren van vervormingen (elimineren van het fish eye effect), stabiliseren van de foto, en vervolgens de afbeelding live versturen naar je telefoon. Wat dit betekent is dat je een digitaal gestabiliseerde, standaard definitie video-feed rechtstreeks naar je telefoon toe hebt. Tegelijkertijd neemt het gestabiliseerde digitale 1080p video’s op, en slaat bewaard deze op het 8GB ‘onboard’ geheugen.

De Parrot Bebop is een ontzettend coole drone, maar persoonlijk heb ik er een paar problemen mee. Ten eerste dat de video stream zorgt voor veel vertraging, wat er voor zorgt dat het onbruikbaar wordt voor snele FPV (first person view) vliegen.

Het tweede probleem is de prijs. De prijs van de Bebop is €449,-. Geen slechte prijs, maar je moet je smartphone gebruiken om er mee te vliegen, wat betekent dat je niet de precisie hebt qua besturing tenzij je de optionele €400,- SkyController (totaal €800,-) er bij koopt.

Samengevat denk ik dat de Bebop erg populair gaat worden en bekend komt te staan als een ‘coole tech gadget’ voor de kerst. Ik zou het echter zien als professionele drone, gebruikt voor professionele video’s in dezelfde mate als de Phantom 2 en de Phantom 3. Aan de andere kant heeft deze een vrij goede prijs (exclusief de SkyController), dus ik denk dat deze als cadeau niet slecht zou zijn.


Next Level Vliegen

Als drone racen en freestyle vliegen klinkt als iets wat je sowieso zou willen zien in een film, heb je gelijk! Als je ook alleen maar overweegt om in de sport te duiken van drone racing, doe het! Het is een intense, snelle, super verslaafde kant van drone vliegen. Het racen met drones is zoals het racen met auto’s. Het zal meer tijd kosten om te onderzoeken dan andere type drones om mee te starten, maar de ervaring die je krijgt als je hiermee vliegt is onbeschrijfelijk.

Drone racing is een echte sport met echte competitie, en zeer aantrekkelijk prijzengeld. Het begint de wereld over te nemen. Niemand weet waar deze sport zal eindigen een paar jaar van nu, maar het wordt alleen maar intenser en populairder naarmate de technologie vordert. Drone racing zou ooit net zo populair kunnen worden als andere grote sporten, dus als je de beste wilt zijn kun je beter gelijk starten.

Racing Drones

Naam Model

Afbeelding

Beschikbaar vanaf €:

Vergelijk

1. TBS Vendetta

500

2. IRC Vortex 250 Pro

554

3. IRC Vortex 285

302

4. Lumenier QAV250

100

5. Eachine Racer 250 RTF

119


#1 TBS Vendetta

De TBS Vendetta is een kleine quadcopter gedesigned specifiek voor FPV (first person view) racen en fresstyle vliegen. Tot op het heden kun je behoorlijk wat mini FPV racing drones vinden die gelijk klaar zijn om te vliegen, maar de Vendetta is de beste optie die er is. Het heeft bijna alles wat je nodig hebt om te leren racen. Het enige wat het niet heeft is een controller, batterij, oplader en een FPV video bril, maar in de wereld van drone racing moet je meestal kiezen wat je benodigdheden zijn.

Het racen met drones zoals de Vendetta zijn normaal gesproken kleiner dan camera drones zoals de Phantom 4, maar laat de kleinere maat je niet voor de gek houden. De TBS Vendetta haalt makkelijk snelheden tot wel 70 mile per uur en hoger als het aan het racen is, of zelfs meer dan 100 mph als het naar beneden duikt van een klif.

Er zijn een paar redenen waarom we denken dat de Vendetta de beste klaar-om-te-vliegen racing drone is, maar de belangrijkste reden is omdat het design erg goed in elkaar zit en alle delen uitstekende kwaliteit bevatten. De Vendetta is een drone die moeilijk te breken is, maar als het dit doet, geen probleem! Het is een van de drones die geen soldeerbout nodig heeft na het crashen. Dit is een groot probleem voor racing drones, omdat je altijd wel ergens crashed en je de drone ter plekke moet repareren, of even op het park. Omdat het een modulair design heeft, kun je deze ook upgraden met grotere motoren, batterijen toevoegen en een direct snellere machine hebben.

De prijs van deze race drone is ongeveer $500 (wat vrij normaal is voor een drone van deze grootte met alle eigenschappen dat het heeft). De beschikbaarheid van de Vendetta is niet erg goed op dit moment omdat het vrij nieuw is en erg gewild, maar als je er vandaag één besteld kun je hem verwachten binnen een maand.


#2 IMMERSIONrC VORTEX 250 PRO

De Vortex 250 Pro is nog zo’n een geweldige klaar-om-te-vliegen racing drone en een directe concurrent van de TBS Vendetta. Het is ongeveer dezelfde grootte, maar iets zwaarder en het heeft een tweezijdig propeller systeem, in plaats van 3, zoals de Vendetta. Normaal gesproken zullen tweezijdige propellers iets efficiënter zijn, maar driezijdige propellers hebben meer kracht en scherpere vlucht eigenschappen. Je kunt de eigenschappen van beide quadcopters veranderen mocht je dat willen, maar dan moet de vlucht controller wel opnieuw worden afgestemd.

Het belangrijkste verschil tussen de Vendetta en de Vortex 250 is dat je niet de verwijderbare armen of modulaire componenten krijgt. De Vrotex zal niet zo makkelijk te repareren zijn, en het zal lastiger zijn deze te upgraden om meer kracht te verkrijgen. Echter denk ik dat het nog steeds een goed alternatief is voor de Vendetta en beter dan de oudere Vortex 285 versie.


#3 IMMERSIONRC VORTEX 285

De Vortex 285 is nog een drone van ImmersionRC. Het is een van de eerste klaar-om-te-vliegen FPV racing drones die op de markt kwam in 2015, maar door de eigenschappen en de prijs is deze nog steeds erg relevant tot op de dag vandaag. Het heeft een vergelijkbare firmware als de Vortex 250 Pro, maar de hardware is net iets langzamer, wat betekent dat het niet zo responsief is. Het voelt nog steeds aan als een zeer precieze machine, maar het is gewoon niet de beste.

Het grootste nadeel van de Vortex 285 is het frame design. Het is ongeveer 35 mm groter dan de Vortex 250 Pro (wat geen probleem is als je er mee reist, met dank aan de opvouwbare armen), maar het frame heeft veel kleine stukjes plastic wat het intact systeem intact houdt. Met andere woorden, de Vortex 250 Pro zal veel sterker zijn dan de 285 omdat het een veel sterker en simpeler design heeft van het frame.

Dus waarom zou je wel de Vortex 285 willen hebben? Omdat de huidige prijs maar $302 is ($200 goedkoper dan de 250 Pro).


#4 LUMENIER QAV250

De QAV250 is een quadcopter gedesigned voor freestyle vliegen en FPV racen, net als de Vendetta. Het is is eigenlijk gewoon een frame dat verkocht wordt door Lumenier zodat mensen hun eigen elektronica kunnen gebruiken om het verder in elkaar te zetten. Echter kun je wel een klaar-om-te-vliegen versie krijgen met alle elektronica geïnstalleerd, als je bereidt bent extra te betalen.

Het is echt een multirotor voor hobbyisten en alle delen en componenten zijn hoge kwaliteit, aan te passen en gemaakt door compleet verschillende bedrijven. De drone klaarmaken voor gebruik en repareren bij een crash is wel een stuk lastiger dan de meeste andere klaar-om-te-vliegen opties, maar het is een goede keuze voor iemand die specifieke onderdelen wil hebben om de perfecte race drone te bouwen.

De prijs voor het frame is ongeveer $108, maar als je de kosten van de hoge kwaliteit componenten bij elkaar optelt, zal het in dezelfde prijs range liggen als de TBS Vendetta.


#5 EACHINE RACER 250

Dit is een drone die er gaaf uit ziet van de buitenkant. Het is klein en ziet eruit alsof het vrij snel is. Het komt zelfs met alles wat je nodig hebt voor FPV racen (een controller, oplader, batterijen en FPV asseccoires). Je krijgt dit allemaal voor een lage prijs van $359.99, wat geweldig klinkt, maar race drones zoals deze zijn niet wat ze lijken. Je zult er veel plezier mee hebben de eerste paar dagen, maar nadat je wat bekender bent geworden met wat een goede racing drone echt inhoudt, kijk je snel voor iets beters.

Ik gebruik de Eachine Racer 250 als een voorbeeld, maar er zijn veel goedkope klaar-om-te-vliegen race drones op dit moment rond deze prijsrange en het verhaal is altijd hetzelfde. Ze hebben allemaal de goedkoopste componenten mogelijk, de kantjes er vanaf snijden waar het kan. Kwaliteit behouden is ook een probleem, maar de belangrijkste reden dat ik deze drone nooit zal aanraden is omdat ze niet gebouwd zijn om te groeien. Je zult waarschijnlijk niet de goedkope controllers, opladers en FPV asseccoires gebruiken die bij deze drones zitten, in de toekomst. Dus eigenlijk gooi je geld weg als je van plan bent te gaan upgraden.

Echter, als je heel graag een FPV race drone wilt hebben en je kunt het extra geld niet missen, zou deze de beste optie voor je zijn.


Simpel maar toch ontzettend leuk

Zoals de titel al aangeeft zijn alle drones in de tabel hieronder erg simpel en ontzettend leuk om te gebruiken. Ze zijn perfect als een cadeau of om jezelf bezig te houden terwijl je onderzoek doet naar de drone die je echt wilt hebben.

Sommige mensen bevelen aan om eerst een drone te kopen zoals op de lijst hieronder, zodat ze het kunnen leren vliegen en besturen voordat ze een Phantom 3 of Phantom 4 aanschaffen. Echter is dat niet echt nodig. Drones zoals deze zijn simpel, maar zijn vaak moeilijker te besturen omdat ze geen sensors zoals GPS hebben, om ze op de plek te houden.

De Speelgoed Drone

Naam Model

Afbeelding

Beschikbaar vanaf €:

Vergelijk

1. Syma X5C

39

2. Hubsan X4

34

3. Blade Nano QX

75

4. LaTrax Alias

99

5. Parrot AR Drone 2.0

219

6. Proto X

59


#1 SYMA X5C

De X5C is niets speciaals. Het is een simpele quadcopter die er bijna hetzelfde uitziet als de DJI Phantom in eerste instantie, maar je zult er geen fantastische lucht video’s mee opnemen, of racen in het bos. Het heeft accelerometers om het stabiel te houden en een auto flip eigenschap zoals de meeste drones. Het heeft ook een kleine camera om video’s op te nemen, met vergelijkbare kwaliteit van een oude webcam.

Dus waarom staat de X5C bovenaan de top lijst voor een speelgoed drone? Het heeft niet een specifieke eigenschap wat het speciaal maakt, maar het werkt en het is erg goedkoop. Het is fantastisch om ermee te vliegen als je nog nooit een drone hebt gevlogen en het is erg goedkoop. Dus als je de drone een keer verliest door het tegen een dak aan te vliegen, hoef je je niet slecht te voelen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het meer dan 4200 reviews heeft op Amazon, wat een nummer is waar geen andere drone dichtbij is gekomen.


#2 HUBSAN X4

De Hubsan X4 is mijn persoonlijke favoriete (kleine) beginner drone. Het heeft ongeveer dezelfde maat als de Nano QX, maar dan de helft van de prijs. Er zijn 4 verschillende versies van de Hubsan X4.

De goedkoopste versie is ongeveer €34 (inclusief controller). Het heeft een ‘agility mode’, net als de Nano QX, zodat je niet kunt vliegen met complete manuele controle. Het is wel behoorlijk snel en behendig (zelfs met auto leveling). Ook heeft het 6 LED lampjes welke je aan en uit kan zetten via je controller. Nu we het over controllers hebben, de controller die met de 3 goedkopere versies van de Hubsan modellen komen, zijn behoorlijk cool. Ik vindt het beter dan wat bij de Nano QX en Proto X komt.

De volgende 2 versies van de Hubsan X4 hebben camera’s. Ze zijn iets groter en zwaarder dan de goedkopere versie van de X4, maar de vlucht-tijd is ongeveer hetzelfde. De H107C is de versie met een standaard definitie camera en de 61170-02 is degene met de 720p camera. De Hubsan X4 met de standaard camera is oké, maar de 720p camera neemt een veel betere kwaliteit op qua video. Het enige probleem met de HD versie is dat het duurder is en de vlucht-tijd is korter.

De duurste versie van de Hubsan X4 is de H107D. Deze is voornamelijk bedoeld voor FPV, wat er voor zorgt dat je alles kan zien wat de drone op dat moment ziet. Het design is iets anders; het heeft een zwarte antenne aan de onderkant. Ook al is de FPV erg gaaf, dit is waarschijnlijk mijn minst favoriete versie van de Hubsan X4, voornamelijk omdat de vlucht-tijd niet zo goed is als de andere modellen en de FPV range is maar een paar 100 meter. Daarnaast is deze 2 keer zo duur als de Hubsan met de HD camera.


#3 Blade nano qx

De Nano QX lijkt veel op de LaTrax Alias, maar kleiner. Omdat deze iets kleiner is dan de Alias, oogt deze niet zo autoritair, maar het is nog steeds een stuk beter dan de kleine Proto X.

Het heeft 2 vlucht-modes, stabiliteit en behendigheid. In de behendigheid-mode heb je volledige controle over de quadcopter om goed te leren vliegen (het zal zich dan niet automatisch gaan aanpassen). In de stabiliteit-mode zal het zich automatisch gaan aanpassen wanneer je de controle laat gaan.

De Nano heeft geen auto flipping functies zoals de Alias, maar dat is geen probleem omdat je zelf loopings en flips kunt maken, wat veel leuker is. Omdat de Nano QX kleinder is dan de Alias, is deze maar $81 in plaats van $100. Het enige probleem bij het hebben van een kleine quadcopter zoals de Nano QX, is dat het moeilijker is te zien wanneer deze ver weg vliegt, dus het is makkelijker om de oriëntatie te verliezen. Maar over het algemeen is het een goede quadcopter om mee te leren vliegen, helemaal omdat je het ook kunt gebruiken met iedere DSMX RC transmitter.


#4 Latrax alias

Als je zelf een quadcopter wilt leren vliegen is de LaTrax een perfecte manier om te beginnen. De reden waarom dit een goede quadcopter is, is omdat deze volledige manuele-vlucht controle heeft en het kan erg lang mee. Dat betekent dat je kunt leren vliegen zonder je echt zorgen te maken dat je gaat crashen.

Omdat deze 17cm wijdt is en grote propellers heeft, straalt deze ook autoriteit uit. Het uitvoeren van flips, vlotte manoeuvres en pirouettes is geen probleem. Het is ook groot genoeg om een kleine camera met zich mee te dragen zoals de 808 keychain camera. Ik heb mensen zelfs mensen gezien die een video transmitter installeren en het gaan gebruiken voor FPV.

Het enige nadeel van de Alias is de prijs, namelijk €99. Op het eerste gezicht lijkt dit vrij duur, maar tegelijkertijd zit deze speelgoed drone erg goed in elkaar. Mocht je het soms kapot maken, alle componenten zijn vervangbaar. Dit is niet de type quadcopter die je na een paar maanden weer weg gooit.


#5 PARROT AR DRONE 2.0

Toen de AR Drone 2.0 voor het eerst uitkwam, was dit een van de coolste drones te koop op de markt. Het heeft een 1GHz 32 bit processor, 1GB ram, gyros, accelerometers, magnetometers, een druk sensor, een ultrasonische sensor, 2 camera’s en meer. Ook al is deze meer dan 2 jaar oud, de AR Drone is nog steeds een van de meest geavanceerde quadcopters beschikbaar in zijn prijs range: €219.

De beste eigenschap van de AR Drone is dat deze bestuurd kan worden vanaf je iPhone. Je hebt zelfs een live video feed van je drone naar je telefoon en kunt daarnaast het beeld opnemen. Het opereert zelfs op Linux en er is een AR Drone open API platform zodat je het kunt programmeren precies zoals jij dat wilt.

Zoals de andere multirotoren op de lijst is deze niet een perfecte quadcopter. De grootste eigenschap van deze drone is eigenlijk een van de grootste problemen. De AR drone kan alleen bestuurd worden via je telefoon, wat betekent dat je geen normale RC controller kunt gebruiken met echter control sticks. Dat betekent ook dat er geen manier is dat je hem volledige zelf kunt besturen.

Als je van plan bent om een drone te leren vliegen zodat je in de toekomst een meer geavanceerde versie kunt besturen, zal de AR drone geen goede optie voor je zijn.


#6 proto x

Wil je de kleinste drone kopen ter wereld, dan is de Proto X de beste optie. Het heeft 3 gyros, 3 accelerometers, 4 motor 'speed controllers' en een radio ontvanger, allemaal in deze kleine PCB board, ongeveer zo groot als een dubbeltje.

De prijs voor deze kleine drone is maar $28. Waarschijnlijk de goedkoopste quadcopter die je kunt kopen (maar goedkoop is niet per se goed). Het is erg snel voor hoe klein het is, maar tegelijkertijd, omdat de rotoren zo klein zijn en dicht op elkaar zitten, blijkt deze drone wat moeilijker scherpe bochten te maken. Omdat de Proto X zo goedkoop is, is de kans aanwezig dat je een defecte drone aanschaft, echter kun je deze altijd terug sturen.

Ik kan deze quadcopter niet echt aanbevelen als je hiervan een serieuze hobby wilt maken, maar als je gewoon een drone wilt waarmee je rond het huis wilt vliegen is dit een prima speelgoedje.


 1. DroneTyler September 28, 2016 at 2:47 pm

  4.5